„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Salienā stiprina Latvijas kultūru pierobežā

Daugavpils novada Salienas pagasta kultūras namam 16.janvārī svinēja 20 gadu jubileju. Lielais notikums 1995.gada 14.janvārī pagasta iedzīvotājiem palicis atmiņā ar Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vizīti un Raimonda Paula dāvināto bērnu ansambļa „Dzeguzīte” uzstāšanos ar pašu maestro pie klavierēm, savukārt pašvaldības vadība kultūras nama būvniecību vienmēr atcerēsies kā pirmo lielo projektu toreizējā Daugavpils rajonā.

Pirms 20 gadiem uzņemtajā videofilmā redzams, ka atklāšanā kultūras namā nebija kur adatai nokrist. Jubilejas pasākums gan nebija tik kupli apmeklēts, tomēr bagātais pagasta pašdarbnieku koncerts apliecināja, ka kultūras nams pilda savu uzdevumu un tajā norisinās Salienas sabiedriskā dzīve. Dziedāja vokālais ansamblis „Melodija”, dejoja kolektīvi „Laimītes” un „Cerība”. Iestādes vadītāja Tatjana Čumikova saņēma daudz atzinības un laba vēlējumus nākotnei. Arī pagasta pārvaldes vadītājs Rišards Jermaļonoks uzsvēra, ka kultūras nama telpas ir piepildītas, pagasta kolektīvi piedalās novada un valsts mēroga pasākumos, ir izkoptas savas tradīcijas, piemēram, valsts svētku, Valentīna dienas svinēšana, Rudens balle un citas. Pagasta vadītājs pasniedza Salienas KN jubilejas medaļu cilvēkiem, kuru nopelni tā izveidē un uzturēšanā ir ļoti svarīgi.

Visu rakstu lasiet 20. janvāra numurā.