„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.1 °C
apmācies

Gripas epidēmijas laikā Daugavpilī ieviesti ierobežojumi

Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis izdevis rīkojumu par gripas ierobežošanas pasākumiem, pamatojoties uz Slimību profilakses un kontroles centra informāciju par gripas epidēmijas sākumu.

Saskaņā ar rīkojumu, uzņēmumu, organizāciju, kultūras iestāžu, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes pakļautībā esošo iestāžu, profesionālās izglītības iestāžu, citu pastāvīgas bērnu uzturēšanās iestāžu, sociālās aprūpes iestāžu, sporta skolu vadītājiem ierobežot masveida pasākumu rīkošanu, ierobežot mācību un citus bērnu masveida pasākumus (diskotēkas, izrādes, koncertus u. tml.), nepielaist pie darba darbiniekus, kā arī atbrīvot no mācībām, nodarbībām pulciņos un sporta nodarbībām, no pirmsskolas bērnu iestāžu apmeklēšanas personas ar akūtas elpceļu infekcijas saslimšanas pazīmēm.

Izglītības pārvaldei jāsniedz informācija gadījumos, kad gripas saslimstības dēļ ir apturēts mācību process, norādot iestādi, klasi vai grupu, kā arī gadījumos, kad iestādē, klasē vai grupā slimo vairāk nekā 20% audzēkņu.

Daugavpils ir to Latvijas pilsētu skaitā, kurās pārsniegts gripas saslimstības epidemioloģiskais slieksnis. Līdz 20. janvārim pilsētā bija fiksēti 123,6 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Slieksnis pārsniegts arī Jelgavā – 197,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, Jēkabpilī – 133,3 gadījumi un Rēzeknē – 172,1 gadījums uz 100 000 iedzīvotāju. Šogad no gripas miruši jau divi cilvēki. Arī pagājušajā gadā epidēmijas laikā nomira divi cilvēki, toties 2013. gadā gripas un tās izraisīto sarežģījumu dēļ nomira 42 cilvēki.