„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.6 °C
nedaudz mākoņains

Lokomotīvju remonta rūpnīca spēj tikt galā ar krīzi

Daugavpilī nerimstas runas par masveida atlaišanu Lokomotīvju remonta rūpnīcā. Pirms nedēļas vizītes laikā Daugavpilī satiksmes ministrs Anrijs Matīss atzina, ka situācija rūpnīcā ir smaga, šādu viedokli pauda pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Otrdien, 20. janvārī, notika Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas akcionāru ārkārtas sapulce, kurā tika apstiprināta uzņēmuma jaunā padome. Tajā uz pieciem gadiem ievēlēts Oļegs Osinovskis, Romāns Zaharovs, Lauri Reinholds, Sergejs Jakovļevs un Mihails Terentjevs – viņi visi ir Igaunijas iedzīvotāji. R. Zaharovs ievēlēts līdzšinējā padomes priekšsēdētāja vietnieka Aivara Keskulas vietā.

Rūpnīcas valdes priekšsēdētājas amatā pagaidām paliek Natālija Petrova, kura bija ievēlēta uz gadu, līdz šā gada 19. februārim. Līdz šim datumam jaunajai padomei jātiek skaidrībā, ko ievēlēt rūpnīcas valdē.

Masveida štatu samazināšanas AS „DLRR” nav. Ir plānveida darbinieku skaita samazināšana sakarā ar ražošanas apjomu kritumu pirmajā ceturksnī. Turklāt, lai palielinātu darbības ekonomisko efektivitāti, rūpnīcā tiks veikta ražošanas reorganizācija, ražošanas procesu optimizācija, kārtējo izdevumu samazināšana, kas var ietekmēt personāla skaita samazināšanu. Mēs atklāti komunicējam ar plašsaziņas līdzekļiem, skaidrojot cilvēkiem, ka rūpnīcai ir pagaidu grūtības, ko izraisījusi starptautiskā ekonomiskā krīze,” paziņoja Natālija Petrova.

Visu rakstu lasiet 23. janvāra numurā.