„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Iedzīvotājus aicina rakstīt par labajiem darbiem

Šogad Daugavpils svinēs 740 gadu jubileju, un svētku devīzi „740 labi darbi” pašvaldība piedāvā izbaudīt pašiem.

Ir izstrādāts vērienīgs pasākumu plāns, lielākā daļa no tiem notiks tradicionālajā formātā, taču būs arī jauninājumi un īpaši pārsteigumi Daugavpils iedzīvotājiem. Pilsētas svētku svinības ir ieplānotas no 1. līdz 7. jūnijam, pirms tam Daugavpilī notiks militāro orķestru festivāls (25.—28. jūnijs). Būs arī koncertu cikls „Daugavpilij 740”, ko rīko Vienības nams, tajā piedalīsies dažādu Latvijas reģionu vadošie kolektīvi. 20. februārī notiks pirmais koncerts, kurā uzstāsies Vidzemes kolektīvi. Vasaras nogalē atkal skanēs „Muzikālais augusts”, septembra sākumā notiks pilsētnieku iecienītie Rīgas ielas svētki. Jūlija beigās līdzjutējus iepriecinās grandiozi spīdveja svētki, bet Daugavpilī atkal notiks „Grand Prix”. Ar pasākumu plānu var iepazīties pašvaldības un Kultūras pārvaldes mājas lapā.

Viens no zīmīgākajiem pasākumiem jubilejas svinībās būs goda daugavpiliešu sumināšana. Viņus izvēlas reizi piecos gados, pilsētas jubilejas gados.

Pašvaldība uzskata, ka pilsētas jubilejai jākļūst par katra Daugavpils iedzīvotāja svētkiem. Pasniegt savu dāvanu pilsētai var katrs, piedaloties akcijā „740 labi darbi”. Jebkurš Daugavpils iedzīvotājs, biedrība, darba kolektīvs, izglītības iestāde var izdarīt kaut ko noderīgu un labu savai pilsētai – iestādīt kokus, uzbūvēt ēku, palīdzēt kādam grūtā brīdī, sākt ražot jaunu produkciju utt. No 1. februāra līdz pat gada beigām par savām idejām un labajiem darbiem var informēt, sūtot vēstules uz e-pastu labiedarbi@daugavpils.lv. Par daudziem domes Sabiedrisko attiecību nodaļa uzfilmēs videosižetu un pastāstīs pārējiem.

Pašvaldība cer savākt vismaz 740 labus darbus, ja to būs vairāk, tātad Daugavpils būs vēl bagātāka ar iedzīvotājiem, kuri mīl savu pilsētu. Visi dalībnieki saņems jubilejas nozīmes.