„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Vienīgi cilvēks var palīdzēt dzīvniekam

Lauku mājās Demenes pagastā top dzīvnieku patversme „Otrā māja”, pašlaik notiek remontdarbi, pastāstīja biedrības „Otrā māja dzīvniekiem” pārstāves Žanete Sosnare un Aļona Kļimčenko. Biedrība cer, ka, pateicoties ziedojumiem un projektu līdzekļiem, patversme darbu sāks jau rudenī. Tikmēr biedrība aicina visus, sevišķi lauku ļaudis, paņemt suni vai kaķi uz laiku. Visi dzīvnieki ir sapotēti, sterilizēti, turklāt biedrība bez maksas piegādās barību. Žanete teica: „Lūdzam atsaukties un piešķirt pagaidu mājas suņiem, kaķiem! Tikmēr mēs viņiem meklēsim pastāvīgu saimnieku. Kad atklāsim patversmi, tad mēs par dzīvniekiem parūpēsimies paši.”

Latgalē dzīvnieku patversmes ir tikko uzdīdzis asns, tāpēc biedrības un to atbalstītāji dara visu, lai šis asns taptu par nobriedušu koku, saka Aļona. Tāpēc biedrības pirmais projekts bija informatīvs, stāstīja par dzīvnieku īpašnieku pienākumiem un tiesībām. „Daļa sabiedrības nesaskata vajadzību palīdzēt suņiem, kaķiem, kas ir izmesti uz ielas tikai tāpēc, ka pēkšņi kādam apnika ar viņu rotaļāties vai dzīvnieks maisās pa kājām. Izveidojot patversmi, īstenojot dažādus projektus, mēs vēlamies mainīt šo attieksmi. Cilvēks vienīgais var palīdzēt citam cilvēkam un dzīvniekiem,” teica Žanete.

Lai patversme uzsāktu darbu, vajadzību ir daudz. Biedrība raksta un iesniedz projektus. Jau ir noslēgts līgums ar Nodarbinātības Valsts aģentūru par jauniešu nodarbināšanu. Biedrība aicina darbā jauniešus (vecumā līdz 24 gadiem), kuri nekur nemācās, taču viņi varētu veidot plakātu dizainu, veikt apdares darbus, būvgaldnieka, elektriķa un dzīvnieku ķērāja pienākumus. NVA jauniešiem maksās stipendiju. Pieteikties var internetā www.otramaja.lv.

Visu rakstu lasiet 30. janvāra numurā.