„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Pērn Latgales policijai izdevies atklāt visas slepkavības

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē Daugavpilī notika atskaites sanāksme par 2014.gada darba rezultātiem, kurā piedalījās arī VP priekšnieka vietniece, Galvenās administratīvās pārvaldes priekšniece Renāte Fila. Viņa atzinīgi novērtēja Latgales pārvaldes pagājušā gada darbu un uzsvēra - lai arī pērn reģistrēts liels skaits slepkavību, kopumā noziedzības līmenis reģionā ir mazinājies.

Atskatoties uz pagājušo gadu, Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Pastars uzsvēra, ka tas bijis ļoti sarežģīts, jo reģistrēta virkne smagu noziegumu, tostarp 14 slepkavības, kas pastrādātas ļoti profesionāli, taču policijai izdevies tās visas atklāt, un vairums lietu jau nodotas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Reģistrēti arī 10 tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanas gadījumi, no kuriem 9 atklāti. J. Pastars atzina, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pērn kopējais noziegumu skaits esot samazinājies par 5 %, taču ir pieaudzis sevišķi smagu noziegumu skaits. No smagākajiem noziegumiem viņš minēja pasūtījuma slepkavību Rēzeknē un dubultslepkavību Maltā.

Daugavpils 17 gadus vecās meitenes Elīnas Lipiņas mīklainā nāve 1. janvāra naktī joprojām ir miglā tīta. Policijas priekšnieks Juris Pastars atzina, ka šajā lietā notiek izmeklēšana un tiek izskatītas vairākas versijas. Pēc vienas no tām, meitene varējusi nosalt, taču netiek izslēgta arī iespēja par vardarbīgu nāvi. Pašlaik tiekot pārbaudīta otrā versija, tiek veiktas ekspertīzes, lai noteiktu patieso nāves iemeslu, policija iztaujā lieciniekus un analizē viņu liecības. Sīkāku informāciju viņš nevarēja sniegt, jo tas varētu traucēt izmeklēšanas gaitai. 

Visu rakstu lasiet 3. februāra numurā.