„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Marta Petrova: „Nācu uz pašvaldību, lai palīdzētu”

Eglainiete Marta Petrova vada Eglaines un Šēderes pagasta pārvaldes. Darba bijis tik daudz, ka pirmais mēnesis jaunajā amatā ir aizsteidzies vēja ātrumā. „Ja jūs atbrauktu pēc gada, padarīts būtu krietni vairāk, tad arī stāstījums būtu bagātāks,” pārvaldniece teica „Latgales Laikam”. Vienojāmies, ka tā būs iepazīšanās saruna.

Budžeta prioritāt, viņasprāt, ir pagastu infrastruktūras uzturēšana, respektīvi, pašvaldības ceļu un nekustāmo īpašumu sakārtošana. Ceļus uzturēšot pašu spēkiem. Pagastā darbojas karjers, pirks granti un labos bedres.

Piena un gaļas iepirkumu cenu krīzi zemnieki cenšas parvarēt. "Eglainieši ir malači, nesūdzas, lai gan lauksaimnieka darbs nekad nav bijis viegls. Ir liela atšķirība -- strādāt zem klajām debesīm vai segtos angāros. Turklāt mazās saimniecībās nav tādu līdzekļu, lai attīstītos tikpat strauji, kā to dara lielsaimniecības. Eglainē var pasmelties pieredzi, kā uzturēt mazas un lielas saimniecības, kā attīstīt kooperāciju. Mazās saimniecības izdzīvos, apvienojoties kooperatīvos vai ražojot kaut ko pavisam jaunu, ekskluzīvu," saka M.Petrova.

Visu rakstu lasiet 3. februāra numurā.