„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Nīcgales jaunieši sporto pašu ierīkotajā hokeja laukumā

30. janvārī Nīcgalē pie vecās skolas atklāja hokeja laukumu, ko izveidojuši jaunieši un viņu atbalstītāji.

Jaunieši uzrakstīja projektu „Ceļā uz sportisku jaunatni”, un Daugavpils novada dome to atbalstīja. Uzzinājuši par bērnu panākumiem, bortu gatavošanā, plēves iegādē, ūdens uzliešanā iesaistījās arī vecāki, zemnieki un Nīcgales pagasta pārvalde. Lai arī hokeja laukumā nav apgaismojuma, nīcgalieši tagad sit ripu un slido katru dienu līdz pat tumsai.

Dvīņi Sandis un Ainārs Jermakovi uz ledus jūtas lieliski. Viņiem mugurā ir hokejistu forma, rokās – hokeja nūjas. Puikas ir paši jaunākie ripas sitēji vārtos. Kad Nīcgales pagasta neformālās jauniešu grupas pārstāvis Jānis Stalidzāns un Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes projektu koordinatore Iluta Kriškijāne pārgrieza simbolisko atklāšanas lentu, projekta līdzautore, Nīcgales pagasta pārvaldes jaunatnes lietu atbildīgā Ilze Raščevska uzaicināja brāļus Jermakovus veikt pirmo goda slidojumu un ripas metienu vārtos.

Todien nīcgalieši piedalījās arī dažādās sporta aktivitātēs uz ledus, tās rīkoja jaunais Nīcgales pagasta pārvaldes sporta organizators Raivis Manturovs. Ziemā Nīcgalē būs arī citas sporta aktivitātes. Ir vienošanās ar Nīcgales pamatskolu, ka sporta zālē notiks telpu futbola, volejbola, basketbola spēles. Šonedēļ tik komplektēta komanda Daugavpils novada jauniešu ziemas sporta spēlēm.

Nīcgalieši atkal rakstīs projektus, jo hokeja laukumam ir vajadzīgs aprīkojums (īstie vārti, tribīnes), bet hokejistiem – slidas.