„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.7 °C
daži mākoņi

Par meitenes sakropļošanu piesprieda trīs gadus cietumsoda

Daugavpils tiesa 30. janvārī nolasīja saīsināto spriedumu Dmitrijam Bogdanovam, kura vainas dēļ pērn 17 gadus vecā daugavpiliete Lina Jakimoviča zaudēja kāju.

Traģēdija notika 2014. gada 20. jūnijā Daugavpilī. Meitene no ceļmalā apstādinātas mašīnas aizmugurējā kravas nodalījuma gribēja izņemt somu, un tai brīdī no mugurpuses ietriecās cita mašīna, kuru vadīja Dmitrijs Bogdanovs, būdams pamatīgā alkohola reibumā. Viņa asinīs konstatēja 2,48 promiles alkohola. Meitene tika saspiesta starp abām automašīnām un guva nopietnas kājas traumas – vaļējus lūzumus un asinsvadu bojājumus. Par Linas dzīvību cīnījās gan Daugavpils, gan Rīgas mediķi, meitene pārcieta smagas operācijas, diemžēl vienu kāju glābt neizdevās un to nācās amputēt.

Traģēdijā vainotais vīrietis savu vainu nenoliedza. Tiesas sēdē viņš neizmantoja advokāta aizstāvību, piekrita pret viņu vērstajai apsūdzībai un pieprasītajai kompensācijai par morālo kaitējumu.  

Kā informēja Daugavpils tiesā, Dmitrijam Bogdanovam piespriesti trīs gadi cietumsoda, uz 8 gadiem atņemtas tiesības vadīt automašīnu. Apsūdzētajam netika piespriesta mantas konfiskācija, toties viņam būs jāizmaksā cietušajai kompensācija par morālo kaitējumu vairāk nekā 18 000 eiro.

Ar pilnu tiesas spriedumu abas tiesas procesā iesaistītās puses varēs iepazīties 10. februārī, pēc kā desmit dienu laikā spriedumu varēs pārsūdzēt augstākstāvošā tiesā.