„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Vecāki atkal nakšņoja skolās

Ik gadu februāra sākumā Daugavpilī vērojama viena un tā pati aina – pie dažām skolām rindā stāv vecāki, kuri vēlas pieteikt savus bērnus pirmajā klasē konkrētā izglītības iestādē.

Svētdien, 1. februārī, jau dienā sāka veidoties rindas pie Krievu vidusskolas-liceja un Saskaņas pamatskolas. Lai arī daudzi vecāki piereģistrēja bērnu elektroniski, viņi ieradās paši, lai pārliecinātos, ka elektroniskā reģistrācija bijusi veiksmīga.

Arī kāda māmiņa, kuras meita rudenī ies pirmajā klasē, rindu ieņēma jau svētdien. „Vecāku sarakstā es biju piektā. Pirmdienas rītā nosūtīju arī elektronisko pieteikumu. Naktī no svētdienas un pirmdienu rindā stāvējām pa maiņām ar vīru. Tagad līdz 16. martam es skaidri nezināšu, vai mans bērns ir uzņemts licejā, vai arī nav,” viņa teica „Latgales Laikam”.

Kā izvairīties no ažiotāžas konkrētās skolās? Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova jau ir nogurusi katru gadu atbildēt uz šo jautājumu. Viņa nesaprot, kāpēc vecāki šādi rīkojas. „Mums nav tiesību uzņemt bērnus skolās pēc atlases principa. Viss notiek tikai rindas kārtībā. Pašvaldība speciāli pirms dažiem gadiem atcēla tiesības reģistrēt bērnus vienlaikus vairākās skolās, lai sakārtotu procesu. Kā to padarīt vēl caurskatāmāku, mēs nezinām. Iespējams, vecākiem ir ideja? Mēs viņus labprāt uzklausīsim,” saka M. Isupova.

Visu rakstu lasiet 6. februāra numurā.