„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Meklē pārdevējus, šuvējas, šoferus un mediķus

Par darba tirgus tendencēm un potenciālajām iespējām stāsta Nodarbinātības valsta aģentūras (NVA) Daugavpils filiāles vadītājs Jānis Vanags.

Pērnā gada 30. novembrī noslēdzās „simtlatnieku” programma. Tajā piedalījās 1519 cilvēki, gan no pilsētas, gan Daugavpils un Ilūkstes novada. Gada laikā tika izveidotas 417 darba vietas, viens bezdarbnieks gada laikā vienā vietā varēja tikt nodarbināts ne ilgāk par četriem mēnešiem. Programmai beidzoties, 257 cilvēki atrada pastāvīgu darbu. "Programma ir vajadzīga, bija bažas, ka 2015. gadā tās nebūs, bet, par laimi, to saglabāja. Programmu finansēs valsts no speciālā budžeta, tomēr vietu skaits ievērojami saruks. Diezin vai šogad spēsim nodrošināt visus interesentus, bet pieprasījums ir liels," stāsta J.Vanags.

Starp pieprasītākajām profesijām ir apkalpojošās sfēras speciālisti, pārdevēji, šuvējas. Šajās jomās kadru mainība nekad neapstājas. Pieprasīti arī augstas kvalifikācijas mediķi, galvenokārt reģionālajai slimnīcai. NVA ik dienu ir 75—80 vakances.

Visu rakstu lasiet 6. februāra numurā.