„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.1 °C
apmācies

Divas gada balvas medicīnā atceļoja uz Latgali

 

Šogad tika pasniegtas 11 balvas, katrs no nomināciju uzvarētājiem saņēma mākslinieka Armanda Jēkabsona oriģināldarbu – Dzīvības asnu, kurš simbolizē dzīvību un veselību. Ikviens Latvijas iedzīvotājs mēneša laikā varēja nobalsot par gada labāko mediķi dažādās nozarēs.

Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis ceremonijas laikā atzina, ka šobrīd mediķi dzīvo un strādā kā savdabīgā realitātes šovā, kur sabiedrība viņus bez izpratnes vēro, kritizē un visbiežāk nenovērtē viņu darbu. Tāpēc Latvijas Ārstu biedrības „Gada balva medicīnā” ir veids, kā kolēģiem pateikties par darbu, zināšanām, prasmēm un kreatīvu domāšanu.

Šogad balvu par mūža ieguldījumu medicīnā saņēma Latvijas un Krievijas Zinātņu akadēmiju akadēmiķis, skolotājs, pasaulē pazīstamais traumatologs un ortopēds Viktors Kalnbērzs un docents Agnis Štifts, kura vadībā izglītojusies visa Latvijas endokrinologu paaudze.

Par gada cilvēku medicīnā atzīts profesors Andrejs Ērglis, kurš Latvijā attīstījis digitālo angiogrāfiju, angioplastiju, ļaujot sirds ārstēšanā Latvijai kļūt par līderi Eiropā.

Par „Gada notikumu medicīnā” aizvadītajā gadā kļuva Daugavpilī notikušās starptautiskās neatliekamās medicīniskās palīdzības un ārkārtas situāciju medicīnas mācības „Dzīvības cena 2014”.