„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Nodibināta Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā

Nodibināta Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā

Lai veicinātu mākslinieku interesi glezniecībā atveidot Latvijas dabu un izceltu Latvijas ainavu glezniecības nozīmi Latvijas mūsdienu mākslā, Rīgas dome un Preiļu novada dome sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju, Latvijas Mākslas akadēmiju un LBJMFA Jāņa Anmaņa Jauno talantu atbalsta fondu dibina Jāzepa Pīgožņa balvu Latvijas ainavu glezniecībā, informēja Ieva Pīgozne.

Viņa norādīja, ka balvas dibinātāji aicina māksliniekus iesniegt darbus konkursam, lai piedalītos ceļojošā izstādē un cīnītos par Pīgožņa balvu, saņemot Zelta medaļu un naudas balvu, kuru nodrošinās Preiļu novada pašvaldība.

Jāzeps Pīgoznis (1934-2014) ir viens no izcilākajiem Latvijas ainavu gleznotājiem, kura darbi atspoguļo Latvijas dabas ziemeļniecisko krāšņumu un daudzveidību visos gadalaikos un visdažādākajās Latvijas vietās.

Mākslinieks apbrīnoja Latvijas ainavu par to, ka gandrīz aiz katra ceļa līkuma tā atklāj arvien jaunu gleznojamu motīvu. Viņam piemita spēja saskatīt skaistumu sīkās niansēs, spilgtumu pelēcībā un mākslas cienīgu motīvu ikvienā vietā.

Sīkāka informācija par pieteikšanos, darbu iesniegšanu un konkursu pieejama Preiļu novada mājas lapā un www.jazepspigoznis.blogspot.com.