„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

Staņislava Broka vārds stiprinās Daugavpils mūzikas vidusskolu

Ar triju stundu ilgu koncertprogrammu 13. februārī tika ieskandināta Staņislava Broka vārda piešķiršana Daugavpils mūzikas vidusskolai. Jāatzīst, ka vārda piešķiršanas fakts ar Kultūras ministrijas atbalstu notika jau pērn decembrī.

Mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks klātesošajiem pastāstīja par skolas ilggadējā direktora, mūzikas pedagoga un diriģenta Staņislava Broka dzīves gaitām un neilgā mūža lielo ieguldījumu. Tieši viņš bija iniciators mūzikas skolas jaunās ēkas būvniecībai. Daudziem bija pārsteigums, redzot senās fotogrāfijas, kurās esošās mūzikas skolas ēkas vietā rēgojās īsts purvs. Pat Staņislava Broka dzīvesbiedre Terēzija neesot ticējusi, ka šai vietā varētu atrasties jauna skolas ēka, taču viņš savas ieceres piepildījis. Staņislavs Broks skolā atjaunoja kamerorķestri, nodibināja un ilgus gadus vadīja pilsētas jaukto kori „Daugava”. Par godu tam viņa piemiņai koncertā uzstājās mūzikas vidusskolas kamerorķestris Aivara Broka vadībā un dziedāja vidusskolas jauktais koris, ko paši sauc par savu „Mazo Daugaviņu”. Diriģenta Jevgeņija Ustinskova vadībā koris atskaņoja arī divas latviešu tautas dziesmas Staņislava Broka apdarē „Visi ciema suņi rēja” un „Aiz azara bolti bārzi”, raisot zālē dziļas emocijas. Ar savu sniegumu koncertā klausītājus priecēja St. Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas meiteņu ansamblis, kora klases meiteņu koris, kā arī koru „Rūta” un Latgale” sieviešu balsis.

Visu rakstu lasiet 17. februāra numurā.