„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils cietoksnī plāno biznesa centru un Motormuzeja filiāli

Daugavpils cietokšņa saglabāšanas un attīstības padomes sēdē tika apspriesti jauni cietokšņa infrastruktūras attīstības priekšlikumi.

Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins pastāstīja, ka izskatīts arī jautājums par triju cietokšņa ēku rekonstrukciju un izmantošanu tūrisma nolūkos tuvākajā perspektīvā. Jau šogad varētu tikt apdzīvota Pirmā krasta linetes sargu māja, kurā plānots ierīkot Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centra filiāli. Tuvākajā laikā varētu atdzīvoties arī šaujamā pulvera noliktavas ēka, pašlaik jau notiek ēkas rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrāde, lai varētu piesaistīt ES fondu līdzekļus. Šajā ēkā paredzēts izvietot keramikas meistara Pētera Martinsona darbu kolekciju, kas uzdāvināta Marka Rotko mākslas centram. 

Ņemot vērā uzņēmēju lielo interesi, plānots cietoksnī veidot biznesa un kultūras centru ar kafejnīcu, veikaliem un amatnieku darbnīcām. Šiem nolūkiem vispiemērotākā ir pārtikas noliktava Nikolaja ielā. Ar laiku Daugavpils cietoksnī varētu parādīties arī Rīgas motormuzeja filiāle. Ar šādu priekšlikumu nākusi klajā VAS "Valsts nekustamie īpašumi", piedāvājot ieceres īstenošanai izmantot bijušo inženieru arsenālu blakus Ziemeļu vārtiem.

Visu rakstu lasiet 20. februāra numurā.