„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Izsludina pieteikšanos ģimeņu publiskās runas konkursam “Saules apspīdētie – Raiņa un Aspazijas iedvesmotie”

Sagaidot Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubileju, Latgales Centrālā bibliotēka izsludina pieteikšanos lasošo ģimeņu publiskās runas konkursam “Saules apspīdētie – Raiņa un Aspazijas iedvesmotie”. Konkurss notiks divos ciklos – “Veltījums Aspazijai” 2015. gada martā un “Veltījums Rainim” 2015. gada maijā.

  Konkurss notiek divos ciklos. Ģimenes var izvēlēties piedalīties vienā vai abos no tiem. Pirmais cikls ir veltīts Aspazijas daiļradei; otrajā tiks iztirzāts Raiņa literārais mantojums. Konkursa gaitā ģimenes (vismaz viens pieaugušais un vismaz viens bērns) tiek aicinātas uzstāties ar iepriekš sagatavotu publisku runu, kas atklāj ģimenes izpratni par Raiņa un Aspazijas daiļradi un akcentē tajā aktualizēto vērtību nozīmi konkrētās ģimenes dzīvē un mūsdienu Latvijas sabiedrībā kopumā. Savā publiskajā runā ģimene var izmantot vienu vai vairākas no piedāvātajām valodām: latviešu, latgaliešu, krievu.

 Pieteikšanās pirmajam ciklam ilgst no 1. līdz 13. martam (uzstāšanās 27. martā), pieteikumi otrajam ciklam tiek pieņemti no 16. līdz 30. aprīlim (uzstāšanās 18. maijā). Dalībnieki iesniedz savus pieteikumus, aizpildot pieteikuma formu un nosūtot to uz e-pasta adresi anna.pakere@inbox.lv vai arī ienesot personīgi LCB filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” (Mihoelsa ielā 58).

 Konkursu vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā būs pārstāvji no Latgales Centrālās bibliotēkas, Daugavpils Universitātes un Daugavpils teātra. Katra cikla 1.-3. vietas ieguvēji saņems balvas un iespēju publiski uzstāties Dzejas dienu pasākumā 2015. gada septembrī.

 Sīkākas ziņas konkursa nolikumā.

 Gaidām Jūsu pieteikumus! Svinēsim Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubileju kopā!