„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.6 °C
apmācies

Luknas ezerā bija laba cope

Ar Biķernieku pagasta pirmās komandas uzvaru beigušās 2015. gada Daugavpils novada atklātās zemledus makšķerēšanas sacensības, kas notika 21. februārī Luknas ezerā, Višķu pagastā un kurās piedalījās 15 komandas ar vairāk nekā 50 dalībniekiem.

Daugavpils novada domes Sporta nodaļas vadītājs Edgars Miglāns pastāstīja, ka Biķernieku pagasta pirmā komanda - kapteinis Aleksandrs Studeņņikovs, Sergejs Aņisko un Anatolijs Redkovs zelta godalgas un piemiņas balvas izcīnīja ar 3,418 kg lomu.

„Cope bija laba, vajadzēja vien strādāt un izvēlēties pareizo komandas taktiku. Žēl, ka ķērās vienīgi mazas zivis: asarīši, plaudīši, raudiņas, vīķes. No mūsu lielās makšķernieku saimes varbūt kādiem diviem izdevās noķert lielāku zivi -- 500 – 600 g smagus asarus, ko likt zupas katlā vai uz pannas. Labi bija, ka lomus nevajadzēja pielabināt lielā dziļumā, pietika ar 3-5m, turklāt bērni varēja saķert savus lomus, viņiem cope nebija garlaicīga,” atzina Aleksandrs Studeņņikovs.

Visu rakstu lasiet 28. februāra numurā.

Foto: E.Miglāns