„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Līdzfinansējuma saņemšanai ir vajadzīgas mājas pārvaldīšanas tiesības

Šā gada pirmajā preses konferencē Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DzKSU) vadītājs Jevgeņijs Oļenovs apkopoja 2014. gada darba rezultātus un pastāstīja, kādas jaunas iespējas sava dzīvojamā fonda labiekārtošanā varēs izmantot Daugavpils iedzīvotāji.

Pērn DzKSU nolēma saviem spēkiem uzstādīt soliņus pie daudzdzīvokļu mājām. Tā bija par 32% lētāk nekā rīkot konkursus, turklāt uzņēmumā ir galdniecības cehs. Jau šogad pie dažām mājām veco un salauzto soliņu vietā uzstādīs jaunus.

Pagājušajā gadā pēc iedzīvotāju lūguma salaboti 12 daudzdzīvokļu namu jumti. Pašlaik vēl astoņas mājas iesniegušas DzKSU pieteikumus jumta renovācijai. Gandrīz pabeigta pilna renovācija mājai Jātnieku ielā 88, darbi turpinās Cietokšņa ielā 70 (pašvaldība līdzfinansē 60% darbu izmaksu), tuvojas beigām mājas Teātra ielā 2 daļēja renovācija (80% līdzfinansē pašvaldība).

Šajā gadā uzņēmumam ir lieli plāni. Vispirms tie attiecas uz jauno pašvaldības atbalsta programmu pagalmu teritoriju labiekārtošanā.

Var saņemt līdzekļus dzīvojamo māju atjaunošanai (piemēram, pēc avārijām vai stihiskām nelaimēm) – līdz 50% no darbu izmaksām, bet ne vairāk kā 10 000 eiro. Viena māja drīkst piedalīties vienlaikus visās programmās – šeit nav nekādu ierobežojumu. Pats galvenais nosacījums pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai – mājai jāpārņem pārvaldīšanas tiesības.

Visu rakstu lasiet 27.februāra numurā.