„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Daugavpilieši gūst izcilus panākumus Pasaules bērnu un jauniešu koru čempionātā

II Pasaules bērnu un jauniešu koru čempionātā Sanktpēterburgā (Krievija) izcilus panākumus guvis Jevgeņija Ustinskova vadītais Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas mācību koris. Daugavpils koristi izcīnīja pirmo vietu un 850 eiro prēmiju, turklāt Jevgeņijam Ustinskovam piešķirta labākā kordiriģenta balva, tāpat koris saņēma vairākas speciālās balvas, tostarp izdevuma „Literaturnaja gazeta” balvu „Par rūpīgu attieksmi pret vārdu” un balvu „Par ieguldījumu miera labā”.

Jevgeņijs Ustinskovs „Latgales Laikam” pastāstīja, ka korim, lai uzvarētu, ar trim atšķirīgām programmām bija jāstartē trīs atlases kārtās, kas notika vislabākajās Sanktpēterburgas koncertzālēs, pēc tam seši labākie kori dziedāja finālā Valsts akadēmiskajā kapelā. „Tas nebija viegli,” teica diriģents, neslēpdams lepnumu par saviem audzēkņiem, viņu sniegumu, ko Krievijas, Lietuvas, Latvijas, Slovākijas, Itālijas un citu valstu eksperti atzina par vienu no labākajiem. „Protams mums nebija viegli konkurēt ar „Grand Prix” ieguvējiem Sanktpēterburgas Konservatorijas kori, tas bija galvas tiesu labāks par citiem konkursantiem. Arī mūsu korim ir ar ko lepoties -- mēs saņēmām gan pirmo godalgu, gan speciālās balvas, un tas ir patīkami. Tomēr ir vēl daudz virsotnes, kas jāsasniedz, galvenais ir dziedāšanas kvalitāte,” teica diriģents.

Visu rakstu lasiet 3. marta numurā.