„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Reģionālajam mākslas festivālam “Nāc līdzās Latgalē!” 10 gadi!

Trešdien, 4.martā 14.00 Daugavpils pilsētas Kultūras pilī notiks reģionālais Integratīvais mākslas festivāls Nāc līdzās Latgalē! , kuram šodam aprit 10 gadi, kopš tas notiek Latgalē. Izņemot vienu gadu, kad festivāls notika Rēzeknē, visas pārējās reizes norises vieta bijusi Daugavpilī.

      Šogad reģionālie festivāli Nāc līdzās! notiek agrāk kā citu gadu, jo beidzot ir pienācis tas brīdis, kad arī speciālo skolu bērni pilnvērtīgi varēs iekļauties skolēnu Dziesmu un deju svētku programmās un viņiem, protams, tiem ir jāgatavojas. Bet, neskatoties uz palielināto slodzi dažādās radošās aktivitātēs šopavasar, Nāc līdzās Latgalē! notiks kā allaž Daugavpils kultūras pilī un bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām atkal rādīs savus talantus uz skatuves - dziedot, dejojot, spēlējot teātri, muzicējot. Uz festivālu Nāc līdzās Latgalē! pieteikušies ap 150 dalībnieki no 13 skolām, centriem un bērnu namiem no dažādiem Latgales novadiem. – gan no Aleksandrovas, Baltinavas, Maltas, Medumiem, Tiskādiem, Naujenes, Biķerniekiem. Un, protams, paši daugavpilieši viskuplākā skaitā– gan lielāki, gan mazāki: no Daugavpils 2.speciālās pirmsskolas iestādes, Daugavpils 1.speciālās skolas, Daugavpils 11.pamatskolas un Logopēdiskās internātpamatskolas – attīstības centra.

         Koncertu ar saviem priekšnesumiem kuplinās Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” dalībnieki. Fonds ir ļoti pateicīgs centra Jaunība direktorei Ainai Jansonei par nesavtīgo atbalstu Nāc līdzās Latgalē! visu šo gadu garumā!

         Koncertu apmeklēs apmēram 150 Daugavpils vispārizglītojošo skolu 3.-4.klašu audzēkņi, kuri redzēto pārrunās audzināšanas stundās un pēc tam aizpildīs arī Fonda izstrādātās anketas par iekļaujošas sabiedrības izveidošas tēmu. Anketas aizpildīs ar skolotāji, tikai viņiem jautājumi būs nedaudz sarežģītāki. Anketas varēs aizpildīt anonīmi, lai iedrošinātu gan bērnu, gan skolotājus būt atklātākiem.

       Iegūtie rezultāti tiks apkopoti un izanalizēti un ar tiem varēs iepazīties ikviens interesents.

        Labākos koncerta priekšnesumus kā allaž izvirzīs uz Rīgas Lielkoncertu, kurš notiks 1.aprīlī RSU aulā. Tajā izvirzītajiem laureātiem šogad būs iespēja uzstāties kopā ar izcilākajiem skatuves māksliniekiem un mūziķiem labdarības akcijas koncertā “Nāc līdzās Ziemassvētkos!, kurš 14.decembrī notiks jaunajā – vēl topošajā Liepājas koncertzālē Lielais dzimtars.

        Reģionālā koncerta žūrijā būs Fonda Nāc līdzās! vadītāja un festivāla mākslinieciskā direktore Sarma Freiberga, Latvijas Nacionālās operas soliste, Daugavpils Universitātes asociētā profesore Ilona Bagele un BJC "Jaunība" direktores vietniece izglītības jautājumos Inta Jackeviča.

 Sarīkojumā gaidīti ir visi, kas ar savu klātbūtni vēlas atbalstīt festivāla dalībniekus un kopīgi priecāties par viņu radošajiem panākumiem.

Ieeja koncertā bez maksas.