„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Jāzeps Ornicāns savas dzīves piepildījumu radis dejā

Dejas ir labākais līdzeklis pret dzīves rutīnu un zāles pret visādām kaitēm, uzskata Dagdas novada tautas nama vadītājs Jāzeps Ornicāns, kurš pats dejo visu mūžu un māca to arī citiem. Dejā viņš radis dzīves piepildījumu, saticis savu mūža mīlestību. Pat savu jubileju Jāzeps izdejoja uz skatuves kopā ar savu „Jautraviņu” un citiem deju kolektīviem, jo tā, viņaprāt, ir daudz labāka dāvana par ziediem un ilga mūža vēlējumiem.

Jāzepam dzīvē iznācis būt ne tikai par deju kolektīvu vadītāju, bet arī iesaistīties pašvaldības darbā, kultūras dzīvē un pat politikā. Pēc studijām ar toreizējās kultūras un izglītības darbinieces Ritas Barčas svētību viņš tika norīkots Dagdas Tautas namā par tautas deju kolektīva „Dagda” vadītāju. Savu pirmo darba dienu viņš atceras ar smaidu – ceļu no mājām mērojis ar slēpēm, bet kultūras namā viņu ar lielu izbrīnu sagaidījusi kontroliere – tante Agapa, kuru pārsteidzis jaunā speciālista kalsnais un jauneklīgais izskats. Spēka un enerģijas viņam gan bijis pārpilnām, kultūras dzīve Dagdā tolaik kūsājusi, aktīvi koncertējuši ar kolektīvu. Tieši dejas viņu saveda kopā ar nākamo dzīvesbiedri Elitu, ar kuru izaudzinājis četrus bērnus Edgaru, Aigaru, Elīnu un Lieni, sagaidījis četrus mazbērnus un uz savu jubileju gaida piepulcējamies vēl divus.

Visu rakstu lasiet 6. marta numurā.