„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Uz zupas virtuvi nāk gan paēst, gan parunāties

Ilūkstē jau otro mēnesi katru ceturtdienu no plkst.16.00 darbojas labdarības zupas virtuve. Ēkā, kas atrodas pašā pilsētas centrā pretī pareizticīgo klosterim, zupas virtuvei ir iedotas telpas ar lielu ēdamzāli un virtuvi.

Labdarības pasākuma līdzautore Edīte Čamāne, izrādīdama telpas, „Latgales Laikam” pastāstīja, ka jau pirmajā reizē, kad savu svētību deva katoļu un luterāņu garīdznieki, bija sanācis tik daudz cilvēku, ka galds bija jāpagarina. „Viss ir cilvēku un Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils un Ilūkstes novadu komitejas saziedots -- galdauts, katli, trauki. Cilvēki ziedo putraimus, dārzeņus, gaļu, maizi. Ja pietrūkst klaipiņa maizes vai krējuma, nopērkam pašas,” izstāstīja Edīte.  

Zupas pagatavošanas dienā brīvprātīgie Edīte Čamāne , Marina Ivanova, Brigita Mežniece, Inta Kopčuka un Inese Cirse ierodas plkst.12.00. Edīte uzsvēra: „ Mēs neesam prasīgi. Kādus produktus saziedo, tādu ēdienu gatavojam.”

Edīte un Marina aicina labas gribas cilvēkus atbalstīt zupas virtuvi atbalstīt. Viņas priecātos, ja atbalsts būtu tik liels un brīvprātīgo būtu tik daudz, ka zupas virtuve varētu darboties divas dienas nedēļā.

 Visu rakstu lasiet 6. marta numurā.