„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

„Višķus” pievienos Daugavpils būvniecības tehnikumam

4. martā ārkārtas sēdē Daugavpils novada dome nolēma saglabāt Viduslatgales Profesionālās vidusskolas izglītības programmu īstenošanas vietu „Višķi”, pievienojot to Daugavpils Būvniecības tehnikumam.

Domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska pastāstīja, ka pašvaldība bija uzrunājusi vairākas arodskolas, lai tās pārņemtu „Višķus”. Līdz ārkārtas domes sēdei bija saņemti 4 rakstiski un 1 mutisks priekšlikums. Pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika skaidroja: „Mūsu mērķis ir saglabāt programmu īstenošanas vietu Višķos. Esam arī saņēmuši 686 iedzīvotāju parakstītu vēstuli par „Višķu” saglabāšanu.” Tāpēc deputātiem tika piedāvāts balsot par Viduslatgales Profesionālās vidusskolas izglītības programmu īstenošanas vietas „Višķi” pievienošanu Profesionālās izglītības kompetenču centram Daugavpils Būvniecības tehnikumam, kas plāno skolu saglabāt Višķos. Visi deputāti (klāt nebija V. Kalāns un A. Studeņņikovs) vienbalsīgi bija par.

Būvniecības tehnikumam jau pagājušā gada rudenī pievienojās Dagdas arodskola, tajā pieaug audzēkņu skaits (šobrīd mācās 1217 jaunieši). Turklāt tehnikums ne tikai piedāvā saglabāt lauksaimniecības izglītības programmas Višķos, bet arī ieviest tur jaunas mācību programmas -- metinātājus, mežizstrādes inženierus, lauku tūrismu, ekotūrismu utt. „Lai uzlabotu vidi „Višķos”, topošie apdares darbu tehniķi un strādnieki remontus veiks prakšu laikā. Direktorei Inārai Ostrovskai un Daugavpils Būvniecības tehnikumam ir pieredze skolu pārņemšanā. Mums ar šo skolu jau ir sadarbības līgums sportā, tagad būs līgums arī izglītības programmu īstenošanā,” teica izpilddirektore. Pašvaldība varētu nomāt arī sarīkojumu zāli, jo Višķu pagastā nav kultūras nama, papildināja J. Jalinska.

Domes lēmumu par Viduslatgales Profesionālās vidusskolas izglītības programmu īstenošanas vietas „Višķi” pievienošanu Daugavpils Būvniecības tehnikumam J.Jalinska šonedēļ aizstāvēs Izglītības un zinātnes ministrijā. Pašvaldības lēmumu atbalsta Latgales plānošanas reģions.

Visu rakstu lasiet 6. marta numurā.

Komentāri

06.03.2015 15:13
zinošā
Ostrovska pārņems tā, ka darbinieki paši rakstīs atlūgumus.
05.03.2015 18:32
ja
lai tā būtu
05.03.2015 17:22
Džonijs
Jā.... Višķos tagad būs paradīze!!!!
05.03.2015 10:29
..
kas tagad būs