„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

Jaunais mazāk labvēlīgo apvidu zonējums ir genocīds pret Latgali

Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins pauda sašutumu par jauno mazāk labvēlīgo apvidu zonējumu, ko piedāvā Zemkopības ministrija.

„Saskaņā ar šo zonējumu mūsu novadā visi pagasti, izņemot Skrudalienu, Vecsalienu, Salienu, Biķerniekus un Ambeļus, būs 1. nevis 2. zonā, kā bija līdz šim. Tātad mēs esam pielīdzināti Kurzemes reģionam. Un zemnieki saņems mazākas subsīdijas. Tas mājsaimniecības padarīs vēl nabadzīgākas. Pirmais sāpīgais sitiens bija cūku izkaušana. Tagad Lieldienās jūs nevienā saimniecībā neredzēsiet kaujam cūku mielastam, to vienkārši vairs nav. Arī jaunais mazāk labvēlīgo apvidu zonējums ir klajš genocīds pret Latgali,” sacīja A. Kucins.

Latgales plānošanas reģions jšodien tiksies ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu, lai jautātu, kā ir tapis šis negodīgais mazāk labvēlīgo apvidu zonējums.