„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Daugavpilī notiks Mihoelsa jubilejas dienas

Šogad svin Dvinskā dzimušā aktiera un režisora Solomona Miholesa 125. dzimšanas dienu. Daugavpilī tradicionāli Mihoelsam veltītie pasākumi notiks vairākas dienas, bet 16. martā, meistara dzimšanas dienā, svinīgā gaisotnē tiks pasniegta „Mihoelsa balva”. Pērn to pasniedza pirmo reizi.

Pasākuma kuratore, Daugavpils Universitātes asociētā profesore Elīna Vasiļjeva pastāstīja, ka šajā jubilejas gadā atkal tiek rīkots skolēnu skatuves mākslas konkurss „Teātris: harmonija un ritms”. Jau iesniegti 10 pieteikumi, un tas nozīmē, ka skatītāji varēs noskatīties desmit interesantus teātra iestudējumus. Šogad galvenā uzmanība ir veltīta tieši skatītājiem – uz izrādēm DU koncertzālē (jaunais korpuss) 12. martā pl. 14.00 var nākt visi interesenti. Agrāk bērni uzstājās tikai žūrijai un sev, savukārt šogad varēs piedalīties arī skatītāji un noteikt, kam piešķirt skatītāju simpātiju balvu.

Notiek arī 1.—4. klašu skolēnu zīmējumu konkurss, bērni dalās savos iespaidos par teātra apmeklējumu. No zīmējumiem tiks izveidota izstāde.

„Mihoelsa balvas” pasniegšana un izrāde „Mihoelss: par teātri, cilvēkiem, sevi” notiks 16. martā pl. 17.00 Daugavpils teātrī. Šajā dienā tradicionāli tiks nolikti ziedi pie Mihoelsa mājas piemiņas plāksnes Mihoelsa ielā.