„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+2.5 °C
apmācies

Dome pārskatīs pirmklasnieku reģistrācijas kārtību

Izglītības un kultūras komitejas sēdē Daugavpils domes deputāti apstiprināja izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos par skolēnu skaitu vispārizglītojošo un speciālo izglītības iestāžu iestādēs un pedagoģiskās korekcijas klasēs.

Turpmāk nākamo pirmklasnieku reģistrācijas kārtību skolās katram nākamajam mācību gadam izskatīs Izglītības un kultūras komiteja un apstiprinās izpilddirektors līdz katra kalendārā gada 31. decembrim. Komiteja izskatīs arī maksimālo skolēnu skaitu, ko katra pilsētas skola drīkstēs uzņemt pirmajā un desmitajā klasē kārtējā mācību gadā.

Izmaiņas noteikumos ļaus laikus risināt pirmo klašu komplektācijas jautājumus un agrāk sniegt informāciju nākamo pirmklasnieku vecākiem un skolu direktoriem. Lēmums par izmaiņām noteikumos stāsies spēkā šā gada 1. septembrī.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis paziņoja kolēģiem, ka šāda kārtība ir noteikta daudzās lielās Latvijas pašvaldībās. Pēc viņa teiktā, pašvaldībai ir jāregulē, lai pilsētas skolās būtu aptuveni vienāds sabalansēts skolēnu skaits. Jaunā kārtība palīdzēs izvairīties no gadījumiem, kad dažas skolas ir pārpildītas, bet dažas – pustukšas. Vadība vēlreiz atgādināja galveno finanšu likumu, kas darbojas Latvijas izglītības iestādēs: „Jo vairāk bērnu, jo vairāk naudas”, runājot par principu „Nauda seko skolēnam”.

Visu rakstu lasiet 10. marta numurā.