„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

Skatē dejotāji rādīja paveikto

7. martā Daugavpils deju apriņķa kolektīvi skatā rādīja repertuāru, ko iestudējuši trīs mēnešos. Apriņķa vadītāja Aija Daugele „Latgales Laikam” teica, ka dejotāji ir paveikuši neiespējamo -- tik īsā laikā iestudējuši dejas, kas šogad būs skatāmas vidējās paaudzes un senioru deju svētkos un Latgales deju svētkos Višķu estrādē.

„Tikai oktobra nogalē mēs uzzinājām repertuāru. Dejas nav vieglas, prasa pamatīgu mēģinājumu darbu. Tomēr dejotāji un kolektīvu vadītāji ir malači, viņi nepadodas, iet uz priekšu! Ir dejas, ko viņi jau ir iemīlējuši, piemēram, mani līksmieši ar lielu iedvesmu dejo deju „Dievs man deva maizes zemi”,” teica Aija.

Repertuāra sarežģītību uzsvēra arī Daugavpils Latviešu kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīva „Saime” vadītāja Lilija Graudiņa. „Dejas tehniski ir sarežģītas. Piemēram, dejas „Ai, kājiņas” soļi prasa lielu spēku un uzmanību. Skatē visi kolektīvi dejoja labi. Man patika,” atzina L. Graudiņa.

Līksnas vidējās paaudzes deju kolektīva „Daugaveņa” dejotāji Gunta un Jānis Mežuļi uzskata, ka pašreizējā repertuārā ir ietverts daudz polku, kas, salīdzinot ar latgaliešu polkām, ir daudz mūsdienīgākas un sarežģītākas. Gunta teica: „Interesants repertuārs! Paldies mūsu vadītājai Vilmai, kura īsā laikā mācēja iestudēt dejas tā, ka mums izdevās arī tās neierastās. Pašiem vislabāk patīk deja „Man izauga divas vārpas”, tāpēc ka tā ir ātra, atbilst mūsu kolektīva kopnoskaņai."

Visu rakstu lasiet 10. marta numurā.