„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.6 °C
neliels sniegs

Andris Ērglis: „Sievietes iemāca mums būt īstiem”

Liepājas mūziķis Andris Ērglis kopā ar Mirage Jazz Orchestra 8.martā sveica Daugavpils sievietes skaistajos pavasara svētkos ar koncertu „Veltījums sievietēm”. Šādu dāvanu sievietēm svētkos sarūpēja Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde un Latviešu kultūras centrs. Andrim Ērglim tas bija pirmais solo koncerts Daugavpilī.

"Uzskatu, ka vīriešiem nav jāgaida 8. marts, lai dāvātu ziedus, to var darīt katru dienu. Esmu ievērojis, ka vīrieši aizmirst būt patiesi pret sievietēm. Taču sievietes ne tik daudz gaida dāvanas un ziedus, viņām svarīgākais ir abpusēja mīlestība un vīrieša uzmanība. Šogad 8. martā es nebiju Liepājā, tāpēc savas meitenes apsveicu pa telefonu, taču bez ziedi viņas noteikti nepaliks," stāsta Andris Ērglis.

Viņš stāsta, ka neesot no tiem mūziķiem, kas štancē dziesmu pēc dziesmas un laiž ārā radio: "Ja man nav ko teikt, tad labāk klusēju. Dažreiz radošā pauze ir pat forši, tu neieej rutīnā. Es sadarbojos ar Liepājas mūziķiem, Jāni Strazdu, kurš pamatā raksta man dziesmas. Pašlaik kopīgi top jauns albums ar Jāņa Petera dzeju, tas būs patriotisks stāsts par latviešiem aizbraucējiem, palicējiem un tiem, kas atgriezušies. Ceram to pabeigt līdz aprīļa beigām. Zvaigžņu stunda parasti atnāk nemanot, aiziet un pēc laika atkal atgriežas. Esmu ievērojis, ka man dzīvē ir 12 gadu cikls. Esmu dzimis Cūkas gadā un lai cik dīvaini tas arī būtu, bet man ļoti veicās tieši 2007. gadā – Cūkas gadā. Nākamais mans veiksmes gads varētu būt pēc četriem gadiem. Taču nekas nenāk tāpat vien, ja neko nedara. Jāsaka paldies sadarbības partneriem, mūziķiem un komponistiem, kas ar mani joprojām rēķinās. Parasti necenšos neko plānot uz priekšu. Man parasti veicas – viens projekts beidzas un seko jauns aicinājums. Pašlaik ar Valtu Pūci un Ditu Lūriņu gatavojam koncertprogrammu „Tuvplāni”, kas izskanēs aprīlī. Ja viss izdosies, aizbrauksim ar koncertu arī ārpus Rīgas, piemēram, uz Daugavpili."

Visu rakstu lasiet 13. marta numurā.