„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.1 °C
apmācies

Kur ņemt naudu Denisa Vasiļjeva treniņiem?

Otrajā junioru pasaules čempionātā daiļslidošanā Tallinā Deniss Vasiļjevs izcīnīja septīto vietu, pakāpjoties par vienu pozīciju augstāk nekā iepriekšējā gadā. Ar šo rezultātu Deniss ir kvalificējies otrajām ziemas jaunatnes olimpiskajām spēlēm, kas 2016. gadā notiks Lillehammerē (Norvēģija). D. Vasiļjevs ir pirmais jaunais Latvijas sportists, kurš izcīnījis tiesības tur startēt.

Diskusijā, kas ilga gandrīz stundu, atklājās virkne problēmu, kas izšķir sportista turpmāko likteni.

2016. gadā Deniss startēs Lillehammerē. Nākamais mērķis, ko sportists sev nospraudis – Pjenčanas olimpiskās spēles (Koreja) 2018. gadā. Izņemot vēlēšanos, pastāv objektīvas tehniskas problēmas. Bez trīs un vairāk apgriezienu lēcieniem par atlasi un konkurētspēju nav jēgas runāt. Daiļslidošanā sportisti pieaug agri – augsti rezultāti ir jāuzrāda 18—19 gadu vecumā.

Deniss jau ir sasniedzis vecumu, kad attīstībā jāveic jauns izrāviens. Ir vajadzīgs treneris. Visā pasaulē ir ne vairāk kā desmit cilvēki, kuri spēj iemācīt šādus lēcienus. Tie ir augstas klases speciālisti, un viņi neuzņemsies trenēt kuru katru. Viens no viņiem ir Aleksejs Urmanovs – 1994. gada Lillehammeres olimpisko spēļu čempions, Alekseja Mišina audzēknis.

Ar A. Urmanovu Deniss sadarbojās pirms aizvadītā pasaules čempionāta. Galvenais, ka šā kopīgā darba rezultātā starp sportistu un treneri radās uzticēšanās. D. Vasiļjevs: „Aleksejs ir ne vien labs treneris, bet arī brīnišķīgs cilvēks, ar kuru interesanti komunicēt.” Pēc Tallinas A. Urmanovs ir gatavs strādāt ar Denisu, bet te rodas vissāpīgākais jautājums: „Kur ņemt naudu?”

Visu rakstu lasiet 20. marta numurā.