„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+2.1 °C
nedaudz mākoņains

Iedzīvotāji prasa ielu apgaismojumu, pašvaldība meklē risinājumus

Daugavpils novada pagastu iedzīvotāji ciemata centrā vēlas staigāt pa gaišām ielām un lūdz ierīkot ielu apgaismojumu. Piemēram, Medumu ciemata centrā laternas apgaismo Alejas ielu līdz Medumu pamatskolai, četri laternu stabi ir Jaunatnes ielā un viena laterna - Skolas ielā. Bet iedzīvotāji lūdz ierīkot apgaismojumu Alejas ielā no pamatskolas līdz Medumu ezeram, un pagasta pārvaldes vadītājs Nikolajs Poltavecs uzskata, ka āra apgaismojums būtu jāierīko arī atlikušajā Skolas ielas daļā un Ilgas ielā līdz Medumu internātpamatskolai, kā arī daudzdzīvokļu māju pagalmā.

Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika stāsta, ka ielu apgaismojums savulaik piederējis kolhoziem un sovhoziem. Kad tie likvidējās, apgaismojums palika „karājoties gaisā” - to nevienam nenodeva un neviens to nepārņēma. Tiekoties ar pašvaldībām, „Sadales tīklu” pārstāvji pastāstīja, ka katrs pieprasījums par ielu apgaismojuma pārņemšanu ir jāskata atsevišķi.

„Ielu apgaismojuma ierīkošanu vai rekonstrukciju apgrūtina vairāki aspekti, viens no tiem ir zemes īpašuma tiesības. Piemēram, Jaunatnes ielā zemes reformas gaitā zemi zem ielas sadalīja īpašniekiem. Ja arī zeme piederētu pašvaldībai, problēma nekļūta vieglāka, jo jaunu laternu uzstādīšana maksā dārgi. Arī āra apgaismojuma uzturēšanai pārvalde var atvēlēt nelielus līdzekļus, proti, 600 eiro gadā. Tāpēc laternas mēs iededzam tikai vēlā rudenī un ziemā no plkst.5.30 līdz 7.30 un no plkst.16.30 līdz 22.30, vasarā tās neslēdzam vispār,” pastāstīja N. Poltavecs. Jāuzsver, ka Daugavpils investīciju programmā 2014. -- 2020. gadam Medumu pagasta pārvalde prioritāšu sarakstā ir iekļāvusi ceļu remontus, un, kā teica pārvaldnieks, tie ir svarīgi gan iedzīvotājiem, gan zemniekiem un lauku uzņēmējiem.

Visu rakstu lasiet 27. marta numurā.