„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.5 °C
apmācies

Vispirms soļoja līdz dzelzceļa stacijai, vēlāk - 50 km

Vladislavs Mackevičs šogad saņēma Ilūkstes novada galveno apbalvojumu sportā -- „Mūža ieguldījums”. Viņš var lepoties ar daudziem čempiona tituliem un uzvarām soļošanā, un sportistam ir ko stāstīt jaunajai paaudzei.

Vladislavs, pabeidzis neklātienē Latvijas valsts fiziskās kultūras institūtu, 39 gadus ir nostrādājis vienā izglītības iestādē - Ilūkstes 1. vidusskolā. Viņa audzēkņi bija Zbigņevs Stankevičs, pašreizējais Latvijas Katoļu Baznīcas arhibīskaps, Egils Leščinskis, Latvijas Kara akadēmijas rektors, Dainis Vuškāns, NBS orķestra diriģents, rekordists vieglatlēts Jānis Tvardovskis, Latvijas futbola izlases vārtsargs Andris Vaņins un daudzi citi. „Manuprāt, skolotājs ar savu dzīvi skolēniem var iemācīt krietni vairāk nekā ar teorijas stundām. Skolēni nāk klāt un saka paldies. Tā ir kā zelta medaļa, ar ko audzēkņi ir novērtējuši manu darbu,” atzina V. Mackevičs.

Kad Vladislavs mācījās Kūdraines pamatskolā tagadējā Vaboles pagastā, nebija fizkultūras nodarbību. Tikai piektajā klasē, uzsākdams mācības Daugavpils 1. vidusskolā, puika uzzināja, kas ir skriešana, augstlēkšana, tāllēkšana, tomēr Vladislavs pierakstījās peldēšanā. Diemžēl, abpusējs plaušu karsonis pielika punktu peldētāja karjerai. „Taču man ļoti gribējās sportot. Katru sestdienu, atbraucis uz mājām Vaboles pagastā, gāju 5 km no Kūdraines dzelzceļa stacijas līdz mājām, bet svētdien tikpat garš ceļš bija jāmēro atpakaļ. Toreiz nenojautu, ka soļošana uz mājām būs labs iesākums sporta soļošanai, ka 5 km distance drīz vien izaugs līdz 50 km," stāsta sporta veterāns.

Visu rakstu lasiet 20. marta numurā.