„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.9 °C
apmācies

Marta beigās visā Latvijā varēs apgūt senus amatus

No 27. līdz 29. martam visā Latvijā norisināsies pasākums „Satiec savu meistaru! 2015”. Šajā pavasarī mācekļus pie sevis aicinās rekordliels tautas lietišķās mākslas meistaru, stāstnieku, teicēju un muzikantu.

Arī Latgales iedzīvotājiem būs iespēja satikt savu meistaru un apgūt senus amatus. Daugavpils novadā notiks visdažādākās darbnīcas, piemēram, Naujenes pagasta Lociku kultūras namā būs celu jostu aušana, gavēņa ēdienu gatavošana, danči un rotaļas, tradīciju mājā Ambeļu skreine notiks tradicionālās vijoļspēles meistarklase, latgaliešu godu pīrāgu gatavošana, klūgu sloksnīšu pinumu izgatavošana, bet Raiņa mājā Berķenelē noritēs kokamatniecības, rotaļlietu izgatavošanas, aušanas un adīšanas meistarklases.

Ilūkstes novada Bebrenes pagastā notiks dažādas rokdarbu darbnīcas –lupatdeķu aušana, adīšana, prievīšu aušana un dvieļu galu mežģīņu tamborēšana.

Preiļos tiks darināti svilpaunieki, notiks māla virpošana, kā arī tiks adīti mauči jeb pulsa sildītāji.

Plašāka informācija - www.satiecsavumeistaru.lv