„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Pagalms kļūs drošs un labiekārtots

Pagalms Cēsu ielā Daugavpilī ir kļuvis par vienu no uzvarētājiem Lielās talkas konkursā. Kopā Latvijā tajā piedalījās rekordliels pagalmu skaits – 50.

Pateicoties iedzīvotāju aktivitātei, lielais pagalms, kuru ieskauj trīs piecstāvu nami Cēsu ielā 14, 16 un 16a, drīzumā pārvērtīsies. Konkursa sponsors AS „Gjensidige Baltic” piešķirs 3000 eiro. Mājas Cēsu ielā ir grūti pieskaitīt kādam pilsētas mikrorajonam, komplekss atrodas starp cietokšņa Ziemeļu pilsētiņu un Veco Forštati, Šūņu ezera krastā, blakus ciematam Ezerkrasts. Kā pastāstīja viens no aktīvistiem Valērijs Tverdovs, astoņdesmito gadu sākumā šeit bija ieplānota liela mikrorajona būvniecība, jau bija iedzīti daudzstāvu namu pāļi. Daudzi dzīvo šeit kopš dzimšanas, vieta ir laba, klusa, tuvu centrs, lai gan, skatoties no malas, trīs piecstāvu nami atgādina atsevišķu saliņu. Visi iedzīvotāji pazīst cits citu, patīkami, ka pagalmos ir daudz bērnu. Tieši jaunās paaudzes labā arī cenšas aktīvie pieaugušie.

Bērni rotaļājas modernā rotaļu laukumā, šajā ziņā viņiem ir paveicies. Taču futbola vārtu vietā šeit ir iedzīti bērza mietiņi, no basketbola groza konstrukcijas pāri palicis tikai karkass. Tomēr visbīstamāk ir tas, ka bērni rotaļājas gandrīz zem mašīnu riteņiem. Daudzie auto īpašnieki spiesti novietot savu transportlīdzekli vietā, kur agrāk bija zaļā zona, blakus rotaļu aprīkojumam.

Valērijs un viņa domubiedri Tatjana un Aleksandrs Masļakovi un Andrejs Zakrevskis pastāstīja „Latgales Laikam”, ka, uzzinājuši internetā par konkursu, viņi sāka apstaigāt visus dzīvokļus (trijās mājās to ir ap 215) un runāt ar iedzīvotājiem, vākt parakstus, lai varētu piedalīties konkursā.

Iedzīvotāji visvairāk vēlas norobežot pagalma bērnu rotaļu zonu no autostāvvietas. Ja pietiks līdzekļu, uzstādīs speciālu segumu zem rotaļu kompleksiem, futbola vārtus, iekārtos strītbola laukumu. Seniori lūdz, lai ierīko lapeni, savukārt pusaudžiem vajag vairākas skeitborda rampas.

Visu rakstu lasiet 27. marta numurā.