„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.5 °C
apmācies

Indrā ripinās krāšņas auduma olas

Pagatavot Lieldienu dekorus var no jebkā, ja vien netrūkst iztēles un vēlmes radoši darboties. Indras pagasta pārvaldes darbiniece Zoja Svarinska ik gadu sarūpē pagasta izrotāšanai oriģinālus dekorus, kas top no krāsainiem auduma gabaliņiem. Pērn viņa darināja skaistus putnus, kas rotāja Ziemassvētku eglīti, bet šogad viņas rokās uzplaukušas krāšņas auduma tulpes. Zoja izripina uz galda veselu lērumu krāsaina auduma oliņu, kas tapušas īpaši šīm Lieldienām un tiks izmantotas pagasta svētku noformējumā. Telpu rotāšanai pašūtas arī brūna auduma olas ar mežģīņu apdari.

Zoja darina tērpus vietējiem pašdarbības kolektīviem, bet pirms gada uzšuvusi 246 Latvijas valsts karogus, kas 18. novembra svētkos lepni uzplīvoja pie katra Indras ciema iedzīvotāja mājas. Tā bija pagasta dāvana saviem iedzīvotājiem Latvijas valsts gadadienā.

Par godprātīgu darba veikumu un nesavtīgumu cilvēku labā pērn rudenī valsts svētkos Zoja Svarinska saņēma Krāslavas novada domes pateicību.