„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
neliels lietus

Pašvaldība un reliģiskās organizācijas slēgs līgumus

Daugavpils novada reliģisko organizāciju vadītāji un Daugavpils novada pašvaldība slēgs līgumu par pašvaldības piešķirtā finansējuma izlietojumu. Par to sanāksmē, kas notika 26. martā Daugavpils novada domē un kurā piedalījās arī pagastu pārvalžu vadītāji, vienojās kapsētu apsaimniekotāji, draudžu prāvesti, pārziņi un priekšsēdētāji un pašvaldību vadītāji.

Pēc Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores Vandas Kezikas teiktā, šogad reliģiskās organizācijas sakrālo būvju, tostarp dievnamu, remontiem varēs izlietot 20 000 eiro, ko pašvaldība ir ieplānojusi budžetā reliģisko organizāciju sadaļā (pagājušajā gadā tie bija vairāk nekā 14 000 eiro). „Mēs vēlamies šo lietu sakārtot tā, lai līdzekļi, ko piešķir pašvaldība, būtu izlietoti tam mērķim, kuram tie tiek prasīti. Ja draudze nolēma nomainīt logus, tad jānomaina ir logi nevis jāasfaltē stāvlaukums. Tāpēc tiks slēgti līgumi par piešķirtā finansējuma izlietošanu. Draudzes atskaitīsies, kā tās izlietoja pašvaldības piešķirto naudu. Jau 15 reliģiskās organizācijas ir saņēmušas naudu, esam izmaksājuši 50% no saplānotajiem līdzekļiem,” pastāstīja V. Kezika. Skrudalienas pagasta Voicišķu vecticībnieku draudzes priekšniece Kirkira Rumjanceva teica, ka lūgs pašvaldības finansējumu vecas būves akmeņu novākšanai un stāvlaukuma ierīkošanai pie baznīcas. Jaunbornes katoļu baznīcas tornis un fasāde tiks nokrāsoti gan ar pašvaldības, gan ar ziedotāju atbalstu, „Latgales Laikam” pastāstīja draudzes prāvests Janušs Bulašs.

Kultūras pārvaldes Kultūras mantojuma daļas vadītāja Brigita Madelāne atgādināja, ka visi dievnami un lūgšanu nami ir iekļauti valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu vai Daugavpils novada kultūras mantojuma objektu sarakstā, tāpēc būvdarbi vai remonts ir jāsaskaņo ar pašvaldību. „Pirms baznīcas vai altāra remonta vai krāsošanas, lūdzu, piezvaniet vai atnāciet pie mums, mēs pastāstīsim, kādus darbus likumdošana pieļauj,” aicināja B. Madelāne.

Visu rakstu lasiet 10. aprīļa numurā.