„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Daugavpilī ir apmetusies zaķu ģimene no Višķiem

Lieldienu priekšvakarā Daugavpilī, Vienības laukumā mazi un lieli fotografējas pie „ Zaķu ģimenes”, svētku kompozīcijas, kas ir atceļojusi no Višķu amatnieku ciema.

Arī trīs gadus vecais Akims Voronovs ar savu vecmammu apbrīnoja zaķus. „Man patīk Lieldienās saņemt krāsainas oliņas. Tās atnesīs zaķis un vecmamma,” pastāstīja puisēns.

Višķu ciema daudzpusīgais amatnieks Valdis Grebežs „Latgales Laikam” pauda gandarījumu, ka daugavpiliešiem patīk Lieldienu zaķi. Valdis, Daugavpils pilsētas galvenā mākslinieka Jura Pundura aicināts, marta sākumā sagatavoja skices un pirmos paraugus svētku kompozīcijai „Zaķu ģimene”. Iecere saņēma atbalstu, un meistars ķērās pie darba. Divās nedēļās bija izgatavots zaķu tētis, mamma un trīs zaķu bērni. Vienā figūrā tika ieguldīts 2 līdz 3 dienu darbs, pastāstīja amatnieks.

Jāpiebilst, ka Valdis kompozīcijai „Zaķu ģimene” izlietojis vairākus kilogramus siena, vairāk nekā 100 klūgu, daudzas diegu spolītes, turklāt zaķi ir ieģērbti linu drānās.

„Ar šo darbu vēlējos radīt svētku noskaņu. Ja jau cilvēki ar zaķu ģimeni bildējas, tātad viņiem tie patīk. Meistaram tā ir vislielākā atzinība,” teica Valdis Grebežs, novēlēdams priecīgas Lieldienas.

Komentāri

07.04.2015 01:27
To: абориген
Урод тут только ты!
06.04.2015 16:17
абориген
Руки бы оторвать тому, кто таких уродцев настрогал и город изуродовал.