„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Demenē uzstādīta mūsdienīga atkritumu šķirošanas līnija

Demenes pagastā sadzīves atkritumu poligonā „Cinīši” Daugavpils novada Būvvalde ekspluatācijā pieņēma mūsdienīgu atkritumu šķirošanas līniju, aprīkotu ar Holandes iekārtām. Līniju par ES un saviem līdzekļiem uzstādīja SIA „Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija” (ADSO).

Angārā, modernajā līnijā, kā arī ūdens un elektrības apgādes tīklu ierīkošanā, gāzes savākšanas stacijā, lielgabarīta atkritumu īslaicīgās uzglabāšanas laukuma izbūvē un citos darbos ir ieguldīti 4,3miljoni eiro, no tiem 85% finansē Eiropas Kohēzijas fonds, bet 15% ir uzņēmuma līdzfinansējums, pieņemšanas komisijai pastāstīja projekta vadītājs Aivars Pudāns. Jaunā līnija sašķiros visus sadzīves atkritumus, izņemot apavus, apģērbu, lielgabarīta atkritumus.

Pagājušajā gadā poligonā „Cinīši” tika ievestas 48 300 t atkritumu. Projekta asistents Kaspars Laizāns piepilda, ka sašķirotie atkritumi tiks pārdoti otrreizējai pārstrādei. „Pēc atkritumu daudzuma var spriest par cilvēku dzīves līmeni. Lai arī iedzīvotāju skaits ir samazinājies, tomēr Jūrmalas, Rīgas un šeit, Daugavpils reģionā atkritumu nav kļuvis mazāk, bet citos reģionos - krietni mazāk. Tātad cilvēki šeit dzīvo labi,” secinājis K. Laizāns.  

Atbildot uz jautājumu, vai atkritumu šķirošanas līnijā būs smakas, K. Laizāns teica, ka pārtikas atkritumi tiks izšķiroti un izvesti paši pirmie, tāpēc smaku nebūs.