„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Problēma ir nevis ceļi, bet braukšanas kultūra

Daugavpils dome izskata iespēju uzstādīt „gulošos policistus” Smilšu un Liepājas ielā.

Tam par iemeslu kļuvusi smagā avārija, kas šo ielu krustojumā notika 27. martā. Automašīna „Citroen” ar Francijas numuru nedeva ceļu un iebrauca krustojumā, kur sadūrās ar policijas auto. „Citroen” apgāzās un ietriecās mājā, nodarot īpašniekam būtisku zaudējumu un nobiedējot tās iedzīvotājus. Apdrošināšanas firma kompensēs nekustamā īpašuma īpašniekiem atjaunošanas darbu vērtību, preses konferencē paziņoja domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe. Jāatzīmē, ka šajā krustojumā avārijas notiek visai bieži.

P. Dzalbe uzskata, ka problēma ir nevis krustojumā drošumā vai nedrošumā, ceļazīmēs u. c., bet gan autovadītāju uzvedībā un braukšanas kultūrā. „Pašvaldība ierīko labus ceļus, bet pēc tam autovadītāji pa tiem traucas tādā ātrumā, kas neatbilst pilsētas režīmam,” saka P. Dzalbe. Pēc viņa teiktā, pēc tam, kad „gulošo policistu” uzstādīja Tukuma un Jātnieku ielas krustojumā, autovadītāji izmanto paralēlo – Liepājas ielu, lai viņiem nekas netraucētu ātri braukt. Tāpēc pašvaldība izskata iespēju minētajā posmā uz laiku uzstādīt „gulošos policistus”, bet vēlāk – luksoforu.