„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Višķos ir moderna tehniskā bāze un ir jābūt profesionālajai vidusskolai

Ir parādījusies cerība, ka Višķos profesionālā vidusskola būs, „Latgales Laikam” pastāstīja Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.

„Višķos” lauksaimniecības programmu tehniskā bāze ir mūsdienīgāka nekā Malnavā, to šonedēļ atzina Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns un Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Gatis Ābele, Saeimas deputāti Aldis Adamovičs un Janīna Kursīte.

J.Jalinska uzsvēra, ka Viduslatgales Profesionālās vidusskolas Izglītības programmas īstenošanas vietas „Višķi” lauksaimniecības programmas ir jāsaglabā, un tās jāīsteno tieši Višķos. Lēmums par „Višķu” reorganizāciju tiks pieņemts jau tuvākajā laikā. „Mēs vienojāmies, ka lēmumam jābūt drīz, tāpēc ka visās arodskolās jau ir atvērto durvju dienas, tiek izsludināta jaunu audzēkņu uzņemšana, tikai „Višķos” - ne, tāpēc ka nav šī lēmuma,” pastāstīja J. Jalinska.

 

 

 

Komentāri

10.04.2015 11:06
',
kāpēc nekur nav minēts skolas direktora vārds, vai tā nav viņa vadītā skola