„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.9 °C
apmācies

Mākslas dienas sākas ar „Bestiāriju”

Mākslas dienas šogad Daugavpilī sākās ar „Bestiāriju” – izstādi Māla mākslas centrā, kurā skatāms mākslinieku alegorisks vēstījumam par dzīvnieku pasauli. Izstādes atklāšanas dienā, 10. aprīlī, mākslinieki nelielu telpas daļu bija atvēlējuši arī Latgales zoodārza iemītniekiem, kas bieži vien ir rosinājuši arī viņu iztēli. Izstādē var aplūkot gan reālistiskas, gan mākslinieku fantāzijā radītas mistiskas dzīvās būtnes, kas atveidotas dažādās tehnikās - keramikā, tekstilā, glezniecībā.

No izstādes plakāta skatītajos lūkojas keramiķes Ilonas Šaušas   sienāzis ar cilvēka sejas pantiem. Un ne jau tikai sienāzī mēs varam saskatīt savus līdziniekus. Kā izstādes atklāšanā atgādināja pati māksliniece, - bestiārijs viduslaikos ir bijis dzīvās dabas enciklopēdijas žanrs. Un vārdam „bestia” latīniski ir visai vienkārša nozīme – „zvērs””.

Arī šī izstāde ir sava veida Daugavpils mākslinieku apkopojošs skatījums par dzīvo, pārsteidzošo un bieži vien neizzināto „zvēru” mūsos pašos un mums līdzās.

Visu rakstu lasiet 14. aprīļa numurā.