„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Remontēs ceļus, kuri ir svarīgi iedzīvotājiem un lauksaimniekiem

Aprīļa sākumā Daugavpils novada pašvaldības autoceļu fonda padomes dalībnieki apmeklēja pagastus, lai klātienē redzētu, kuri ceļi ir jāremontē jau šogad.

Pašvaldības autoceļu fonda padomes priekšsēdētājs Arvīds Kucins kopā ar novada domes deputātiem Juri Livčānu un Aivaru Rasčevski, pašvaldības izpilddirektori Vandu Keziku un Komunālās saimniecības nodaļas galveno speciālisti Anitu Pabērzu vispirms apskatīja tos ceļus, par kuriem ir sūdzējušies iedzīvotāji, ka tie nav izbraucami, sevišķi pēc pavasara un rudens lietavām.

Vaboles pagastā pie ceļa Vaboles stacija-Aizbalti-Pudāni-Mukāni dzīvo daudzbērnu ģimene - Ļubovai Kazarinai ir 5 bērni. Ūdens gan uz ceļa, gan uz lauka stāvēja arī tā apskates dienā. Jau iedzīvotāju sapulcē saimniece bija teikusi, ka ceļš nav izbraucams, kad nolīst lietus vai nokūst sniegs, tāpēc viņa lūdza pašvaldībai ielikt caurteku. Tomēr, pēc ekspertu atzinuma, ceļš ir slapjš tamdēļ, ka meliorācijas grāvji, kas ir ieauguši krūmos, nevar savākt visu ūdeni. „Zemes īpašniekiem meliorācijas grāvjus, tāpat arī ceļmalas jāuztur kārtībā, par to ir runāts daudzkārt, taču gadu no gada redzam, ka tas netiek darīts,” teica A. Kucins.

Visu rakstu lasiet 17. aprīļa numurā.