„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Pašvaldība un banka atbalstīs aktīvus uzņēmējus

Daugavpils Latviešu kultūras centrā notika svinīgs pasākums – grantu programmas „Impulss” atklāšana jaunajiem uzņēmējiem. Otro gadu pašvaldība ar bankas „Swedbank” atbalstu stimulē jaunus un uzņēmīgus pilsētniekus mazā biznesa uzsākšanai un attīstīšanai. Nākamos drosminiekus uzmundrināja plakāts „Daugavpils – tas ir impulss”.

„Swedbank” piešķir 10 000 eiro, pašvaldība – 47 000 eiro (7000 palikuši no pagājušā gada). Jaunais uzņēmējs, kura uzņēmuma vecums nepārsniedz 2 gadus, var saņemt līdz 7000 eiro attīstības atbalstam, biznesa paplašināšanai, darba vietu radīšanai un jaunas produkcijas ražošanai.

Liela nākotne ir individuālajam uzņēmumam „Zinātne – tas ir jautri”. Meitenes košos halātos ar uzrakstu „Trakā laboratorija” uzreiz piesaistīja uzmanību. Tatjana un Jana pastāstīja „Latgales Laikam”, ka viņu firma organizē bērnu svētkus, kuros rotaļu veidā cenšas parādīt bērniem, cik interesanti un aizraujoši ir nodarboties ar zinātni, bērni veic eksperimentus. Kā teica meitenes, pieprasījums ir liels, daudzi bērni nāk pie viņām vēl. Firmai ir cēls mērķis – aizraut jauno paaudzi ar eksaktajām zinātnēm, lai Daugavpils Universitātes jaunajā korpusā būtu studenti. Ļoti iespējams, ka jautrajai laboratorijai atradīsies vieta topošajā bērnu zinātnes un atpūtas centrā Daugavpilī.

Visu rakstu lasiet 17. aprīļa numurā.