„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+7.5 °C
apmācies

Patīk domāt un spēlēt šahu

Naujenietis, Daugavpils 12. vidusskolas 2. klases skolēns Einārs Ļahs ir viens no jaunākajiem Latvijas čempioniem šahā. Būdams astoņus gadus vecs, viņš šopavasar uzvarēja sportistus, kuriem ir jau 10 gadi, turklāt Einārs izcīnīja ne tikai zelta godalgu, bet arī ceļazīmi dalībai Eiropas un pasaules čempionātā. „Man patīk spēlēt šahu un mācīties, matemātikā ir tikai deviņas, desmit balles,” teica jaunais šahists.

Einārs 2013. gadā kļuva par Latvijas čempionu, izcīnījis 5. vietu ES jauniešu čempionātā un saņēma 1. sporta klasi, viņš palika nepārspēts šaha lielmeistares Aleksandras Kosteņukas 7. kausa izcīņā. Viņš ir uzvarējis arī Latvijas un starptautiskos turnīros. Ja sacensībās pie šaha galdiņa satiekas Armands un Einārs, viņu duelis parasti beidzas ar neizšķirtu. Šobrīd Armands, kuram ir 14 gadi, Latvijas reitingā ir 15. spēcīgākais līdz sešpadsmit gadus veco šahistu grupā.

Visu rakstu lasiet 17. aprīļa numurā.