„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
apmācies

Vasaras programmā – ceļu remonts un jauni parki

Diennakts vidējā gaisa temperatūra lēnītēm kāpj uz augšu, kas nozīmē, ka drīzumā pie darba stāsies ceļu remontētāji. Kādi ceļu, parku un citu objektu remontdarbi ir ieplānoti 2015. gada vasarā, pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe.

"Remontdarbu budžetu veido divas daļas. Pirmā – valsts piešķirtie Ceļu fonda un pašvaldības līdzekļi. Otrā – Eiropas Savienības fondu finansējums. Tā kā 2015. gads ir pārejas periods, tiks izmantota nauda, kas palikusi no iepriekšējā perioda, bet gada beigās gaidāma konkursu izsludināšana infrastruktūras uzlabošanas projektu iesniegšanai. Domes apstiprinātais Komunālās saimniecības pārvaldes budžets ir 10 miljoni eiro, taču tajā iekļauti visi darbi – sanitārā tīrīšana, labiekārtošana, uzkopšana, apgaismošana (1 miljons eiro). 1,5 miljoni eiro – Valsts ceļu fonda līdzekļi. Kopā ar Ceļu fonda un pašvaldības naudu tieši ceļu remontam ir piešķirti aptuveni 4 miljoni eiro," stāsta P.Dzalbe.

Priecīga vēsts - teritorija ap Esplanādes ūdenskrātuvi kļūs pievilcīgāka. Pašlaik ir pabeigts pirmais posms – izcirsti liekie krūmi un koki. Otrais posms – krasta līnijas un ūdenstilpes attīrīšana. Pašlaik tiek izstrādāta koncepcija, pēc tam tiks izsludināts aktīvās atpūtas zonas celtniecības konkurss, plānots ierīkot velo un skeitparku, uzstādīt trenažierus. Galarezultāts būšot pārsteigums pilsētniekiem. Darbus sāks jūnijā.

Visu rakstu lasiet 17. aprīļa numurā.