„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Cenu paaugstināšana sabiedriskajā transportā nav plānota

Vairākās Latvijas pilsētās tikai strauji paaugstināti tarifi braukšanai sabiedriskajā transportā, bet Daugavpilī pagaidām netiek plānots mainīt biļešu cenas.

Pēc strauja cenu kāpuma Rīgas sabiedriskajā transportā lēmumu par biļešu cenu paaugstināšanu pieņēma Liepājas pašvaldība – turpmāk iepriekšpārdošanā tie būs 0,70 eiro, pērkot biļeti pie šofera – 0,80 eiro. Līdz šim braukšana Liepājas sabiedriskajā transportā maksāja attiecīgi 0,57 un 0,70 eiro, cenu pieaugums – 22,8%.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe uzskata, ka jebkurām cenu izmaiņām jābūt ekonomiski pamatotām. Runājot par cenas noapaļošanu konduktoru ērtībai no 0,43 līdz 0,45 vai 0,40 eiro, P. Dzalbe atzīmēja, ka vispirms ir jāizanalizē, uz kuru pusi lietderīgāk būtu mainīt maksu. Pašlaik 0,43 eiro par vienu braucienu ir pašizmaksas līmenī.