„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Talku vietu pieteikšana pagarināta līdz 23.aprīlim

Ņemot vērā lielo cilvēku aktivitāti, līdz 23. aprīlim tiek pagarināta iespēja pieteikt savu talkošanas vietu Lielās Talkas mājas lapā www.talkas.lv. Šobrīd pieteiktas vairāk nekā 1300 oficiālās talkas vietas – lielākā daļa jau ir apstiprinātas un saskaņotas ar vietējiem koordinatoriem.

Jau kopš marta cilvēki visā Latvijā ir aktīvi pieteikuši gan pamanītās piesārņotās vietas, gan plānotās talkošanas vietas, lai 25.aprīlī varētu no koordinatoriem saņemt oficiālos Lielās Talkas maisus, kas šogad ir zilā krāsā. Šobrīd ir apstiprinātas jau vairāk nekā 1000 oficiālās talkas vietas, no kurām 117 ir pieteiktas Rīgā.

Apstiprinātās vietas apskatīt un izvēlēties savu talkošanas vietu var šeit: http://talkas.lv/?page=594. Katrā pieteiktajā/organizētajā talkas vietā ir savs Atbildīgais, ar ko nepieciešamības gadījumā talkotāji var sazināties. Pie šī cilvēka varēs saņemt bezmaksas atkritumu maisus, kā arī viņš norādīs, kur pēc talkas jāatstāj piepildītie maisi. Ņemot vērā, ka vācamo atkritumu skaits Latvijas dabā ar katru gadu samazinās, šogad jau vairāk nekā 40% pieteiktajās talku vietās paredzētas vides labiekārtošanas aktivitātes.

“Lielā Talka” šogad norisināsies 25.aprīlī visā Latvijā vienlaicīgi no 9:00 līdz 15:00. Visi talcinieki tiek aicināti parūpēties par strādāšanai atbilstošu apģērbu un apņēmības pilnu garastāvokli sakopt Latviju, lai līdz tās simtgadei tā būtu tīrākā un sakoptākā valsts pasaulē. Tāpat šogad visi Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti vienoties atbalstā iniciatīvai "Zaļais referendums", kuras ietvaros ikviens, ieejot mājas lapas www.talkas.lv sadaļā "Zaļais referendums", var apliecināt savu gribu Latviju veidot kā "zaļu", veselīgu un ekoloģisku valsti – to izdarījuši jau vairāk nekā 2000 cilvēku.

“Lielo talku 2015” atbalsta lieldraugi “Rīgas brīvostas pārvalde” un “Latvijas Valsts meži”, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Vides aizsardzības fonds, “Latvijas Dzelzceļš”, AAS "Gjensidige Baltic", RIMI, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija un “DHL”. Par Lielās Talkas jaunumiem 25.aprīlī šogad ziņos Latvijas radio 2, portāls Tvnet.lv, kā arī LNT Brokastis Rīga TV24, kā arī informativie atbalstītāji TV3, Pirmais Baltijas kanāls, 1188, Radio Skonto un nacionālā ziņu aģentūra LETA. Tāpat par atbalstu paldies sakām viesnīcai “Bellevue” un tulkošanas birojam “Linearis”.