„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Bērni pirmie sāka svinēt Raiņa jubileju

Arī pirms 100 un vairāk gadiem bērni lasīja, rotaļājās, mīlēja dzīvnieciņus, tāpat niķojās un palaidņojās. Acīmredzot tāpēc Raiņa dzejoļi bērniem ir saprotami arī mūsdienu bērnudārzniekiem, kas paši pirmie Daugavpilī sāka svinēt lielā rakstnieka un novadnieka 150 gadu jubileju, 20. aprīlī piedaloties Latviešu kultūras centra (LKC) rīkotajā pasākumā „Zirņa bērni Raiņa zīmē”, kas veltīts arī Daugavpils 740. gadskārtai.

Izteiksmīgās runas konkursā ar dramatizējuma elementiem piedalījās 59 bērni no Daugavpils 19 pirmsskolas izglītības iestādēm. Žūrija nolēma nedalīt vietas, jo dzimšanas dienas svinībās visiem ir jābūt priecīgiem, tomēr galvenā balva tika piešķirta. To saņēma Daugavpils 29. poļu pirmsskolas izglītības iestāde, kuras bērni bija sagatavojoši spilgtu un izteiksmīgu dzejoļa Kaķenīte” priekšnesumu (pedagoģe Ingrīda Višņevska). Balva bija ļoti vērtīga – Daugavpils teātra izrādes „Leo – mazais lauva” apmeklējums.

Visu rakstu lasiet 24. aprīļa numurā.