„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Daugavpilī notiks bezmaksas auto ritošās daļas savirzes pārbaudes akcija

No 2015.gada 20. līdz 30. aprīlim autobraucēji vairākās Latvijas pilsētās aicināti uz bezmaksas auto ritošās daļas savirzes pārbaudi ar mobilo savirzes stendu. “Drošas Braukšanas Skolas”, autoservisu tīklu “Bosch Car Service”, CSDD un “Statoil Fuel & Retail Latvia” rīkotā akcija ir būtisks solis, lai pievērstu autovadītāju uzmanību tam, cik nozīmīgs drošībai uz ceļa ir automašīnas tehniskais stāvoklis, jo īpaši – auto ritošās daļas stāvoklis.

„Interesanti, ka daudzi autovadītāji nekad nav pievērsuši uzmanību tam, ka viņu automašīna vairs nevadās tā kā agrāk vai pat nestāv uz ceļa – tiecas uz vienu vai otru pusi. Turklāt maldīgs ir priekšstats, ka automašīnu savirze ir būtiska tikai ziemā, jo arī vasarā, lietus laikā, uz grants ceļiem vai veicot straujus manevrus, it īpaši strauji bremzējot, nobīdes auto savirzē var būt būtisks iemesls avārijai,” atzīst DBS valdes loceklis Artūrs Priednieks.

Novirzes savirzes regulējumā var rasties automašīnas lietošanas laikā no lielākiem vai mazākiem triecieniem, kā arī mainot vai remontējot vairākas detaļas automašīnas balstiekārtā. Nepareiza automašīnas balstiekārtas savirze un ģeometrija būtiski ieteikmē automašīnas vadāmību, riepu un citu detaļu nodilšanas vienmērīgumu un ātrumu, kā arī var atstāt būtisku ietekmi uz automašīnas degvielas patēriņu.

CSDD, DBS, “Bosch Car Service” un “Statoil Fuel & Retail Latvia” organizētās automašīnu bezmaksas balstiekārtas savirzes pārbaudes notiks:

  • 23. aprīlī 11.00-18.00 Daugavpils (CSDD) Kraujas iela 3, Daugavpils
  • 24. aprīlī 11.00-18.00 Valmiera (CSDD) E.Lācera iela 3, Valmiera
  • 27. aprīlī 11.00-18.00 Dobele (CSDD) Liepājas šoseja 29, Dobele
  • 28. aprīlī 11.00-18.00 Talsi (CSDD) Fr.Blumbaha iela 9, Talsi
  • 29. aprīlī 11.00-18.00 Liepāja (CSDD) Brīvības iela 148, Liepāja
  • 30. aprīlī 12.00-19.00 Rīga (Statoil DUS) Mīlgrāvja iela 10, Rīga