„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.1 °C
apmācies

Marka Rotko mākslas centrs svinēs divu gadu pastāvēšanu

25. aprīlī Marka Rotko mākslas centram aprot divi gadi. Piektdien, 24. aprīlī, Daugavpils cietoksnī gan notiks starptautiska tūrisma konference, gan pēc restaurācijas atklās cietokšņa pirmo krasta luneti. Savukārt mākslas centrā durvis vērs vairākas jaunas izstādes.

Piektdien visu dienu ieeja Rotko mākslas centrā būs bezmaksas. Pulksten 16.00 sniegs koncertu grupa „Dabasu Durovys”, bet 16.30 tiks atklātas sešas jaunas izstādes, kuras apvienos viena tēma – kosmoss. Starp māksliniekiem būs arī daugavpilieši –atklās Valdas Mežbārdes personālizstādi „Krasts” un Latgales reģiona meistaru kopēju ekspozīciju „Klaunāde”. Šīs izstādes darbosies Mākslas dienu ietvaros, kas Daugavpilī norisināsies no 2. aprīļa līdz 16. maijam, līdz Muzeju naktij. Jāpiebilst, ka klauni būs dzīvi un izklaidēs mazos apmeklētājus. Pēc pirmā tēlnieku simpozija rezultātiem šajā dienā centra teritorijā būs apskatāms Daugavpils meistaru Edgara Vronska un Māra Šaršuna darbs, un, kā sola organizatori, tas noteikti pārsteigs apmeklētājus. Centrā skatītāju uzmanībai tiks piedāvātas Polijas mākslinieku Karola un Pšemislava Kravovsku un Romāna Boravska gleznas, kuras vieno nosaukums „Haoss—kosmoss—labirints”, kā arī poļu fotogrāfu uzņemtās Latvijas fotogrāfijas. Vēl divas izstādes, kuras obligāti jāredz, ir Eleonoras Pastares porcelāns „Vakara meditācijas”, Daugavpilī dzimušā un Ņujorkā uzaugušā Sigurda Vīdzirkstes glezniecība un grafika.