„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Preiļos šogad plānotas vērienīgas pārmaiņas

„Esam neliels novads, bet skaists, sakopts un pievilcīgs tūristiem, taču priekšā vēl daudz darāmu darbu,” saka Preiļu novada domes vadītāja Maruta Plivda, kura šajā amatā darbojas jau piecus mēnešus. Viņa nesola radikālas pārmaiņas, taču jau šogad novadā gaidāmas daudzas vērtīgas norises, kas skars gan vides sakopšanu, gan iedzīvotāju nodarbinātības, sporta un atpūtas iespējas.

Jau tuvākajā laikā pašvaldība iecerējusi ķerties pie iekšpagalmu sakārtošanas. Pirmais varētu būt Celtnieku ielas mikrorajons, kam sekos AS „Preiļu siers” un Mehanizatoru ielas rajons. Šomēnes pašvaldība plāno rīkot tikšanās ar pilsētas iedzīvotājiem, lai apzinātu viņu vēlmes par nepieciešamajiem uzlabojumiem, tālāk tiks veidotas tāmes, ņemts kredīts un uzsākti darbi. Pagalmos plānots ierīkot jaunas autostāvvietas, atpūtas zonas, uzstādīt soliņus u.c.

Tā kā novadā ir ļoti daudz nestrādājošu pirmspensijas vecuma cilvēku, tiek domāts par iespēju attīstīt sociālo uzņēmējdarbību. „Ja novada deputāti atbalstīs ideju par sociāla uzņēmuma veidošanu, radīsies iespēja atbalstīt gan cilvēkus ar invaliditāti, gan pirmspensijas vecuma iedzīvotājus un arī pensionārus, kuri vēlas būt aktīvi. Turklāt pašvaldībai ir liels atbilstošu speciālistu resurss,” saka M. Plivda. Sākotnēji pašvaldībai sociālā uzņēmējdarbība jāsāk attīstīt par saviem līdzekļiem, bet turpmāk tai varēs piesaistīt arī ES līdzekļus.

Visu rakstu lasiet 24. aprīļa numurā.